email address

info@hkftradeco.ir

Support 24 hours

44001200(021)

طراحی سیستم های اعلام حریق

طراحی اعلام حریق

طراحی انواع سیستم های اعلام حریق برای کلیه ابنیه و ساختمان ها

طراحی اعلام حریق جزء اجزای اصلی طراحی تاسیسات الکتریکی و مکانیکی است. از این رو، سیستم اعلام حریق از اجزا اصلی حفاظت از آتش می باشند که با توجه به نوع ساختمان متفاوت اند. از طرفی طراحی سیستم اعلام حریق باید بر اساس برخی معیار های خاص صورت پذیرد. طراحی این سیستم ها باید به گونه ای باشد که اطمینان لازم هنگام وقوع حریق جهت اعلام هشدار و تخلیه ساختمان وجود داشته باشد.

طراحی اعلام حریق ساختمان

شما چقدر با طراحی این سیستم ها آشنا هستید؟ آیا می دانید که نحوه عملکرد سیستم های اعلام حریق به چه صورتی می باشد؟

اهمیت طراحی سیستم اعلام حریق  استاندارد را می دانید؟

به طور کلی سیستم های اعلام حریق از وسایل، تجهیزات و لوازم الکتریکی ساخته شده که از آن ها برای تشخیص و اعلام حریق استفاده می شود. در صورتی که آتش سوزی رخ دهد این سیستم ها فعال شده و هشدار می دهند. طراحی سیستم اعلام حریق برای حفاظت از جان و مال مردم صورت می گیرد. سیستم اعلام حریق از جمله سیستم های امنیتی برای منازل مسکونی، تجاری و کلیه اماکن می باشد.

موارد مهم طراحی سیستم اعلام حریق

طراحی سیستم اعلام حریق
طراحی سیستم اعلام حریق

برای طراحی سیستم اطفاء حریق نیاز به رعایت نکات بسیار مهمی است که این نکات شامل موارد زیر می شوند.

  • برای طراحی این سیستم ها حتما از افرادی کمک بگیرید که در این زمینه دانش و مهارت لازم را دارند.
  • برای هر درب خروجی و یا درب های ورودی به راه پله ها و … نیاز به نصب شاسی اعلام حریق می باشد.
  • شاسی ها را بایستی در فاصله های مناسبی از هم قرار داد. به طور معمول برای راهروهایی که پهن می باشند این فاصله باید ۳۰ تا ۴۵ متر باشد و برای راهروهای باریک و شلوغ فاصله مناسب برای نصب هر شاسی ۱۵ تا ۲۵ متر است.
  • هر شاسی بایستی در ارتفاع مناسبی از سطح زمین قرارگیر و این ارتفاع معادل ۱۲۰ تا ۱۴۰ سانتی متر می باشد.
  • بهترین مکان را برای نصب تابلو اعلام حریق انتخاب نمایید.
  • از بهترین تجهیزات برای طراحی سیستم استفاده نمایید.

الزامات و استاندارد های طراحی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف

در طراحی این سیستم ها باید قوانین و معیارهای خاصی در نظر گرفته شود. انجام صحیح این معیار ها و قوانین باعث می گردد تا در زمان وقوع حریق سیستم به خوبی عمل نماید و به حفظ سلامت شما کمک کند.

• رعایت الزامات و استاندارد های طراحی

طراحی سیستم اعلام حریق، سیستمی است که در آن با استفاده از دتکتور یا همان آشکار ساز های حرارت، دود و یا شعله، حریق را تشخیص داده و به وسیله آژیر و یا نور اطلاع رسانی می کنند. طراحی سیستم های اعلام حریق از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لازمه طراحی اصولی، رعایت استاندارد ها و قوانین موجود می باشد. متاسفانه تعداد بسیار زیادی از پروژه های انجام شده در کشور از این دستورات پیروی نکرده و پس از مدتی خاموش می شوند.

استاندارد های اعلام حریق توسط کارشناسان این حوزه مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این استاندارد ها می توان به استاندارد، UL، LPCB، NFPA، EVPU، BS5839 و… اشاره نمود که هر کدام معنای خاص خود را دارند. برای مثال NFPA به معنای انجمن ملی آتش نشانان آمریکا می باشد. NFPA به عنوان استاندارد مرجع در نظر گرفته می شود و بقیه استاندارد ها سعی دارند تا از آن پیروی کنند.

طراحی اعلام حریق
طراحی اعلام حریق در اتوکد

• لزوم پوشش حداکثری فضاها

طراحی اعلام حریق در تمام واحد های صنعتی، مسکونی، تجاری و سایر اماکن باید به گونه ای باشد که تمام بخش های واحد مذکور را پوشش دهد. برای مثال در طراحی سیستم های حریق واحد های صنعتی باید سعی گردد که بخش هایی از واحد صنعتی که بیشتر در معرض خطر آتش سوزی قرار دارد به صورت حداکثری پوشش داده شود.

• طراحی شستی سیستم اعلام حریق

از مهم ترین معیار های طراحی سیستم اعلام حریق به کار گرفتن شستی اعلام حریق می باشد. شستی ها به گونه ای هستند که با کشیدن یک اهرم فعال خواهند شد. وظیفه آن مطلع کردن ساکنین ساختمان از بروز آتش سوزی می باشد. این شستی ها باید در راهرو و یا در خروجی پله های اضطراری قرار داده شوند.

• طراحی آشکار کننده ها و یا دتکتور های حریق

این ابزارها حریق را در مراحل ابتدایی تشخیص می دهند. پس از تشخیص هشدار را به پنل مرکزی ارسال می کنند و در نهایت آژیر حریق فعال خواهد شد. نصب آشکار ساز ها در طراحی اعلام حریق نیاز به رعایت دستور العمل های خاصی دارد و برای این کار باید حتما از نیروهای خبره کمک بگیرید.

طراحی انواع سیستم های اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق انواع مختلفی دارند که باید با هر یک از آن ها آشنا شوید.

• طراحی سیستم اعلام حریق هوشمند

سیستم های اعلام حریق هوشمند تقریبا مشابه سیستم های آدرس پذیر هستند. تفاوت سیستم های هوشمند با آدرس پذیر در تجهیزات به کار رفته می باشد. در سیستم اعلام حریق هوشمند این تجهیزات بسیار تقویت شده و امکانات نرم افزاری بیشتری را ارائه می دهد. در این سیستم آشکار ساز ها همیشه فعال هستند و سیگنال هایی که از تابلو مرکزی داده می شوند را دریافت کرده و به آن پاسخ می دهند.

• سیستم اعلام حریق متعارف و یا کانورشنال

این سیستم ها که برای منازل و ساختمان های کوچک استفاده می شوند از معمول ترین سیستم ها در طراحی سیستم اعلام حریق می باشند. این سیستم ها از نظر اقتصادی نسبت به سیستم های دیگر به صرفه تر خواهند بوده و می توان آن ها را با هزینه های کمتر تهیه نمود.

• سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

به طور کلی این نوع از سیستم های حریق از همان روش سیستم های معمولی برای تشخیص و اعلام حریق استفاده می کنند. تمام تجهیزات مورد استفاده در سیستم طراحی اعلام حریق این روش دارای آدرس اختصاصی هستند.

تهیه نقشه ازبیلت (چونساخت) سیستم اعلام حریق اجرا شده

طراحی اعلام حریق در اتوکد
طراحی اعلام حریق در اتوکد

از موارد بسیار مهم در پیاده سازی این سیستم ها طراحی نقشه اعلام حریق می باشد. به طور کلی نقشه های ازبیلت و یا همان as built برای بخش های مختلف ساخت یک بنای مسکونی، تجاری و یا اقتصادی در مراحل مختلف به کار گرفته می شوند. این نقشه ها در طراحی سیستم های مقابله با حریق نیز به کار می روند. هدف از این نقشه طراحی بخش های مختلف سیستم می باشد. بر اساس این نقشه تخمین هزینه صورت گرفته و طراحی سیستم آغاز می گردد.

باز طراحی و بهینه سازی سیستم اعلام حریق

طراحی نقشه اعلام حریق صورت گرفته، باید مجدد مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که اشکالی در طراحی وجود داشته باشد اصلاح خواهد شد. باز طراحی سیستم باعث می شود تا نقشه نهایی برای مورد مذکور به صورت بهینه طراحی شود. در واقع باز طراحی و بهینه سازی ایرادات احتمالی نقشه اولیه را اصلاح خواهد نمود.

اخذ تاییدیه آتش نشانی سیستم اعلام حریق انواه ساختمان و ابنیه

یکی از مشکلات اساسی و عمده کارفرمایان در زمینه نصب سیستم های اعلام حریق اخذ تاییدیه آتش نشانی سیستم اعلام حریق می باشد. باید در نظر داشته باشید در صورتی که در روند نصب این سیستم نکات مهم و الزامات رعایت نشده باشند تاییدیه آتش نشانی کسب نخواهد شد. و ممکن است مجبور به اصلاح آن شده که هزینه های زیادی خواهد داشت. اگر شما طراحی اعلام حریق را نزد شرکت های با دانش در این زمینه انجام داده باشید در پایان می توانید این تاییدیه را نیز اخذ نمایید.

بازدید از سیستم اعلام حریق موجود در ساختمان و تست دود

پس از طراحی و نصب سیستم اعلام حریق باید طراحی مجدد مورد بررسی قرار گیرد. پس از صحت طراحی صورت گرفته بر اساس نقشه اعلام حریق به کمک تست دود عملکرد سیستم مورد بررسی قرار خواهد گرفت. تست دود را می توانید با روشن نمودن یک کبریت در نزدیک آشکار ساز انجام دهید. اگر سیستم سالم باشد باید آژیر دود به صدا درآید. و یا به عنوان روش دیگر می توانید دکمه تست را در پشت آشکار ساز فشار دهید و منتظر شدن صدای آژیر باشید.

طراحی اعلام حریق توسط مهندسین خبره نظام مهندسی

طراحی سیستم های مقابله با حریق یک کار بسیار تخصصی می باشد. لازم است که انجام این کار را به مهندسین خبره در این زمینه بسپارید. از مزایای انجام این کار توسط مهندسین خبره نظام مهندسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱. طراحی بر اساس دانش روز و با کمترین خطا صورت خواهد گرفت
۲. طراحی اعلام حریق با توجه به نوع کاربری ساختمان و متراژ آن انجام می شود
۳. تهیه نقشه اعلام حریق و برآورد هزینه ها و پیادی سازی آن به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای انجام خواهد شد
۴. با توجه به تخصص و تجربه بالا کیفیت کار بالا بوده و می توانید تاییدیه آتش نشانی را اخذ نمایید.

باز طراحی نقشه اعلام حریق در اتوکد
باز طراحی نقشه اعلام حریق در اتوکد

اگر شما نیز قصد آن را دارید تا طراحی سیستم اعلام حریق را به بهترین شکل ممکن انجام دهید می توانید از خدمات مجموعه ما استفاده کنید. ما در مجموعه خود از متخصصین با تجربه و با دانش به روز استفاده می کنیم. با در اختیار داشتن ۱۵ سال سابقه در زمینه طراحی اعلام حریق می توانیم بهترین سیستم اعلام حریق را با توجه به نقشه ساختمان شما و کاربری آن انجام دهیم. اجرای بیش از ۱۰۰ پروژه موفق در کشور تاییدی بر توانایی متخصصان ما در این زمینه خواهد بود.

 

خبرنامه ایمیلی

برای با خبر شدن از مطالب جدید ،ف محصولات تخفیفات و …ایمیل خود را ثبت کنید

خدمات مرتبط

شرکت هانیکا برای شما دوستان عزیز چه خدماتی ارائه میدهند
(RELATED SERVICES)
طراحی موتورخانه بیمارستان شامل: تاسیسات مکانیک تهویه سرمایش گرمایش توسط مهندسین نظام مهندسی و دارای پروانه .طراحی تاسیسات بیمارستان مراکز درمانی کلینیک درمانگاه در اسرع...
طراحی تاسیسات مکانیکی استخر و جکوزی یک تخصص خاص است. طراحی نقشه اتوکد تاسیات استخر نیاز به توانایی بالای محاسبات مهندس طراح دارد و هر...
طراحی موتورخانه یکی از حساس ترین قسمت های تاسیسات مکانیک ساختمان و ابنیه است. طراحی نقشه تاسیسات موتورخونه (سرمایش و گرمایش و آبرسانی) در اسرع...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا