email address

info@hkftradeco.ir

Support 24 hours

44001200(021)

طراحی تابلو برق

طراحی تابلو برق

سفارش طراحی تابلو برق صنعتی

امروزه در هر ساختمانی تجهیزات برقی وجود دارد و به همین دلیل طراحی تابلو برق از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که محافظ خوبی برای مدارهای برق می باشد و از آن ها در برابر اتصالات الکتریکی، نوسانات، حریق و اتفاقات از این قبیل محافظت خواهد کرد. در ادامه می خواهیم در رابطه با اهمیت نقشه تابلو برق در ساختمان و نکاتی که در رابطه با آن وجود دارد اطلاعات جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.

اهمیت طراحی تابلو برق ساختمان

با توجه به توضیحات بالا، شاید این تصور برایتان پیش آمده باشد که طراحی تابلو برق صرفا برای حفاظت از برق ساختمان است؛ اما این کل ماجرا نیست و نقشه تابلو برق تاثیر زیادی در سلامت ساکنین هم دارد. زیرا خطر برق گرفتگی، آتش سوزی ناشی از جریانات الکتریکی و اتفاقات از این قبیل را تا حد زیادی کاهش می دهد.

طراحی تابلو برق ساختمان
طراحی تابلو برق ساختمان

علاوه بر موارد گفته شده، عیب یابی و تعمیر وسایل الکتریکی هم به راحتی انجام خواهد شد و با بهینه سازی تابلو برق، خطرات کمتری وسایل الکتریکی را تهدید می کند.

اجزاء تشکیل دهنده تابلو برق

اجزای تشکیل دهنده تابلو برق شامل چند مورد می شود که در ادامه به صورت کلی آن ها را بررسی می کنیم:

• داکت کابل : حفاظت از سیم کشی های تابلو برق

• چراغ اخطار: روشن شدن در صورت وجود خطر و در برخی مدل ها ایجاد هشدار صوتی

• چراغ های سیگنال: اعلام وضعیت روشن یا خاموش بودن بخش های مختلف با استفاده از چراغ

• سوئیچ الکتریکی: قطع یا اتصال جریان الکتریکی که نسبت به میکروسوئیچ از حساسیت کمتری برخوردار است

• فیوز: نوعی نقش محافظ دارد که در صورت نوسانات، می سوزد تا جریان قطع شده و خطری سایر قطعات را تهدید نکند

• کنتاکتور: کلید زنی مدارها

• RCD: قطع جریان مدار در صورت وجود خطراتی مانند نوسانات شدید، احتمال برق گرفتگی، احتمال حریق و…

• کلیدهای حرارتی: حفاظت از موتور برق در برابر اضافه بار و جریانات غیراستاندارد

• بی متال: مراقبت از موتور سه فاز در برابر جریاناتی مانند دمای بالا

• PLC: کنترل کارکرد سایر قطعات سیستم

• میکروسوئیچ: نوعی کلید قطع و وصل حساس به فشار

• ترمینال: برقراری ارتباط بین اجزای خارجی و داخلی تابلو برق

• تایمر: ارسال سیگنال ها طبق زمان بندی مناسب

• کلیدهای مینیاتوری: عملکردی مشابه با فیوز دارند با این تفاوت که مجددا قابل استفاده هستند (عدم سوختگی پس از قطع)

طراحی انواع تابلو برق

از لحاظ موقعیت قرار گیری بر روی سطح

تابلو برق روکار:

طراحی تابلو برق صنعتی
طراحی تابلو برق صنعتی

در طراحی نقشه تابلو برق از لحاظ موقعیت قرارگیری به دو دسته تقسیم می شود که یکی از آنها روکار است. در نوع روکار تابلو برق را می توان در هر مکانی از نقاط مورد نظر قرار داد و به صورت ثابت در جاهای خاصی از ساختمان مانند درون دیوار ها قرار نمی گیرد.

تابلو برق توکار:

در نوع توکار تابلو برق در حین ساخت درون دیوار و جای مناسب قرار می گیرد و نمی توان آن را جا به جا کرد. همچنین فقط درب آن قابل مشاهده است.

از لحاظ حفاظت در مقابل رطوبت

محوطه باز (بارانی):

برای محیط هایی که احتمال ریزش قطرات آب و باران وجود داشته باشد، قابل استفاده است. زیرا همانند روکار قابل جابجایی بوده و یک محفظه به شکل شیروانی دارد.

داخلی بدون حفاظت در مقابل رطوبت:

در طراحی تابلو برق، تابلو برق های داخلی را برای محیط های سرپوشیده در نظر می گیرند و نوع بدون حفاظت در مقابل رطوبت آن به آب حساس است و باید از آن دور نگه داشته شود.

داخلی با حفاظت در مقابل رطوبت:

همانند بالایی است؛ با این تفاوت که قابلیت محافظت در برابر رطوبت را دارد.

از لحاظ نوع تامین کننده برق

برق نرمال: در این مدل با قطع برق، جریان مدارها هم قطع می شود.
برق اضطراری: در این مدل چنانچه برق قطع شود، تابلو بر ق به صورت خودکار و با اتصال به ژنراتور برق دستگاه را تامین می کند.
تابلو ترکیبی: در طراحی تابلو برق، نوع ترکیبی آن شامل چند بخش جداگانه است که در انتها به هم وصل شده و در محفظه قرار خواهند گرفت.

اهمیت طراحی تابلو برق در ساختمان

چه در طراحی و چه در بازطراحی تابلو برق مهم ترین نکته ای که در نظر گرفته می شود، ایمنی است؛ به این معنا که هم وسایل الکتریکی و هم افراد ساکن ساختمان باید از هرگونه خطرات و صدمات ناشی از جریان برق در امان باشند. در ادامه مهم ترین مواردی که اهمیت طراحی نقشه تابلو برق در ساختمان پررنگ کرده اند را بررسی می کنیم.

• جلوگیری از آتش سوزی

گاهی اوقات بنا به دلایلی مانند شل بودن اتصالات، نوسانات برق و عوامل محیطی ممکن است حریق رخ دهد که خوشبختانه تابلو برق در چنین مواردی احتمال خطر در دستگاه و بیشتر شدن آتش سوزی را کاهش می دهد.

• تقسیم بار مصرفی در کلیه خطوط برق

این کار باعث بهینه تر شدن جریان و کم شدن احتمال سوختگی خواهد شد.

• جلوگیری از داغ شدن سیم های برق

داغ شدن سیم برق به معنی وجود یک خطر است و می تواند خسارت زیادی به تاسیسات و لوازم الکتریکی بزند. در بازطراحی تابلو برق و بهینه سازی تابلو برق دیگر چنین مشکلی وجود نخواهد داشت.

• کاهش مصرف تجهیزات الکتریکی و کابل

با کنترل مدارهای برق و جریانات، تابلو برق می تواند میزان مصرف انرژی را بکاهد.

• ایجاد ایمنی برای کاربران

همانطور که گفته شد، بهینه سازی تابلو برق می تواند خطراتی از جمله حریق، برق گرفتگی و موارد از این قبیل که ناشی از جریانات برق هستند را به حداقل برساند.

تهیه نقشه ازبیلت و یا چونساخت تابلو برق در اتوکد

نقشه ازبیلت کمک شایانی به طراحان در حین ساخت پروژه و بعد از آن خواهد کرد؛ چراکه نقشه دقیق تاسیسات و تجهیزات را نشان می دهد و کسی که از نظر علمی به آن تسلط داشته باشد، به راحتی پروژه را عیب یابی و بهینه سازی خواهد کرد. بنابراین، یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که در هر پروژه ای باید وجود داشته باشد.

تهیه نقشه ازبیلت تابلو برق
تهیه نقشه ازبیلت تابلو برق

در طراحی تابلو برق نقشه ازبیلت Asbuilt یا چون ساخت به ناظر پروژه هم کمک بسیاری خواهد کرد. همچنین حین وصول مطالبات از جانب پیمانکار هم یکی از مهم ترین اسناد به حساب می آید. ازبیلت عموما با کمک نرم افزار اتوکد طراحی می شود.

تهیه دفترچه محاسبات بار مصرفی تابلو برق

تنظیم دفترچه محاسبات بار مصرفی تابلو برق عموما یک کار زمانبر و نیازمند دقت زیاد است. همچنین به دلیل داشتن جزئیات فراوان، احتمال بروز خطای انسانی در آن بالا خواهد بود؛ به همین دلیل بهتر است از سایت های معتبر فایل آماده آن را دانلود کنید. اما شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که در طراحی نقشه تابلو برق وجود دفترچه محاسبات بار مصرفی چه مزایایی دارد؟ در ادامه چند مورد را بررسی می کنیم.

• می توانید آن را در تلفن های همراه هوشمند نیز مشاهده کنید

• قابلیت شخصی سازی وجود دارد

• نتایج را به گونه ای نمایش می دهد که برای سایر مهندسین ساختمان نیز قابل درک باشد

• برای افرادی که تایم کافی یا تجربه کافی در خصوص تابلو برق ندارند، بسیار کارامد و مفید است

• می توانید به کمک آن گزارش هایی در قالب فایل پی دی اف ارسال کنید

• در صورت نیاز، قابلیت ارائه به سایر ارگان های مرتبط را نیز دارد

بهینه سازی و باز طراحی تابلو برق انواع ساختمان ها

در طراحی نقشه تابلو برق باید چندین فاکتور اساسی را مدنظر قرار داد که مهم ترین آن ها ایمنی است. چراکه در این صورت هم از نظر سلامتی ساکنین و هم تجهیزات الکتریکی می توان گفت که از صدمات ناشی از جریانات برق مصون هستند. علاوه بر ایمنی، باید استحکام تابلو برق را نیز در نظر گرفت و در کنار آن، سهولت در بهره برداری هم فاکتور بسیار مهمی تلقی می شود.

زیبایی بصری و کمک به زیبا ماندن مبلمان شهری یکی دیگر از اصولی است که هنگام طراحی تابلو برق باید مورد توجه قرار داد. در حین بازطراحی تابلو برق باید به موارد دیگری هم توجه کرد که از جمله آن ها می توان حفظ پرسنل، حفظ محیط زیست، کاهش نویز و موارد از این قبیل را نام برد.

مشاوره و بازدید رایگان از تابلو برق و کلیه تجهیزات الکتریکی

مهندسی و بازرگانی هانیکا این امکان را در اختیار شما عزیزان قرار می دهد تا بتوانید از تابلو برق و کلیه تاسیسات الکتریکی بازدید رایگان داشته و در صورت وجود هرگونه سوال، از راهنمایی ها و مشاوره رایگان ما بهره مند شوید. با این وجود، برای تهیه تابلو برق می توانید به سادگی اقدام کرده و با اطمینان خاطر آن را در پروژه خود استفاده نمایید. در صورتی که علاوه بر طراحی تابلو برق نیاز به طراحی نقشه تاسیسات الکتریک (برق) پروژه خود را دارید می توانید از این با مطالعه صفحه پیوست از این خدمات مجموعه مهندسی و بازرگانی هانیکا اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

ارائه خدمات طراحی، رفع عیب و اجرا انواع تابلو برق توسط مهندسی و بازرگانی هانیکا

باز طراحی تابلو برق، بهینه سازی تابلو برق، طراحی نقشه تابلو برق و تمامی خدمات مربوط به آن را با اطمینان خاطر میتوانید از گروه مهندسی بازرگانی هانیکا بخواهید؛ چراکه تمامی مهندسین ما از تکنیک ها و اصول طراحی آگاه بوده و در رفع نقص و اجرای تابلوهای برق نیز همراه شما خواهند بود.

در هنگام سفارش طراحی تابلو برق به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟

قطعا مهم ترین فاکتوری که در حین خرید باید در نظر داشته باشید، کیفیت است؛ اما در کنار آن، باید موارد دیگری را مورد توجه قرار دهید که مهم ترین آنها به پروژه ساختمانی که میخواهید تابلو برق را برای آن تهیه کنید بر میگردد. در ادامه نکاتی را در این خصوص بررسی خواهیم کرد.

سفارش طراحی تابلو برق
سفارش طراحی تابلو برق

اولین فاکتور، بررسی نوع طراحی است؛ شما می خواهید آن را برای چه فضایی استفاده کنید؟ توکار یا روکار بودن آن مهم است؟ برای محیط های در معرض قطرات آب و باران هم استفاده خواهد شد؟ با توجه به این موارد، می توانید تابلو برق مورد نظر را تهیه کنید.
علاوه بر این، شما باید به استانداردهای طراحی تابلو برق هم توجه داشته باشید که در صورت نداشتن اطلاعات کافی در این مورد، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. همچنین محل ورود یا خروج سیم ها، دارا بودن سیستم محافظتی و ضخامت ورق ها را هم باید در نظر بگیرید.

طراحی تابلو برق مشاعات

مشاعات ساختمان جزو بخش های بسیار مهم محسوب می شود؛ چراکه در دسترس همه ساکنین قرار می گیرد و به همین خاطر، داشتن ایمنی بالا جزو فاکتورهای بسیار مهم به شمار می آید. از این رو، تابلو برق مشاعات باید امکان بررسی راحت و آزمون را داشته باشد. همچنین در صورت نیاز بتوان آن را توسعه داد.

از آنجا که مشاعات در معرض دید عموم ساکنین ساختمان است، باید از نظر زیبایی و آرایش اجزا بهینه بوده و به همین دلیل، تابلو برق می بایست ظاهر مرتب و خوبی داشته باشد. برای راحت تر شدن آزمایش و بهره برداری، سیم ها بهتر است بر اساس اصول خاصی کدگذاری شوند. همچنین بهتر است کلید های مینیاتوری به صورت دوسطری طراحی شده باشند.

نکات فنی در نصب و طراحی تابلو برق

از جمله مواردی که حین طراحی، نصب و اجرا باید در نظر داشته باشید، توجه به زیرساخت است؛ به این معنی که اقداماتی از جمله موارد زیر را انجام دهید.

یکی از مهم ترین اقدامات، چربی زدایی است. شما باید با استفاده از مواد مخصوص، تمامی آلودگی های روغنی و غیر روغنی را تا حد امکان پاک کنید. علاوه بر این، باید تمامی عوامل محیطی را در نظر داشته و تا حد ممکن، احتمال برخورد فیزیکی سایر اجزای محیط به تابلو برق را نیز پیش بینی کنید.

اگر تابلو برق شرایط قرار گرفتن در محیط های دارای فشارهای فیزیکی، دمای زیاد و مرطوب را ندارد، حتما یک مکان مناسب برای آن در نظر بگیرید. استفاده از افراد ماهر برای نصب و اجرا نیز یکی دیگر از مواردی است که باید به ان توجه داشته باشید.

کلام آخر طراحی تابلو برق

تا اینجا در مورد باز طراحی تابلو برق، بهینه سازی تابلو برق، طراحی نقشه تابلو برق و نقشه تابلو برق سعی کردیم اطلاعات جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اما در پایان این نکته را به خاطر داشته باشید که عمر مفید هر تابلو برق به صورت میانگین ۱۵ سال است که عوامل متعددی در تغییر میزان عمر آن تاثیرگذار خواهند بود. متاسفانه در برخی ساختمان ها بنا به دلایلی مانند کمبود بودجه سعی میکنند تابلو برق را تا آخرین لحظه ممکن استفاده کنند که این کار اشتباهی است. چراکه در صورت سالم نبودن آن، سایر منابع ساختمان نیز به خطر خواهند افتاد و امکان بروز حوادث غیرمترقبه نیز بیشتر می شود. بنابراین، همیشه باید مواظب سلامت این دستگاه ارزشمند باشید.

 

خبرنامه ایمیلی

برای با خبر شدن از مطالب جدید ،ف محصولات تخفیفات و …ایمیل خود را ثبت کنید

خدمات مرتبط

شرکت هانیکا برای شما دوستان عزیز چه خدماتی ارائه میدهند
(RELATED SERVICES)
طراحی موتورخانه بیمارستان شامل: تاسیسات مکانیک تهویه سرمایش گرمایش توسط مهندسین نظام مهندسی و دارای پروانه .طراحی تاسیسات بیمارستان مراکز درمانی کلینیک درمانگاه در اسرع...
طراحی تاسیسات مکانیکی استخر و جکوزی یک تخصص خاص است. طراحی نقشه اتوکد تاسیات استخر نیاز به توانایی بالای محاسبات مهندس طراح دارد و هر...
طراحی موتورخانه یکی از حساس ترین قسمت های تاسیسات مکانیک ساختمان و ابنیه است. طراحی نقشه تاسیسات موتورخونه (سرمایش و گرمایش و آبرسانی) در اسرع...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا