email address

info@hkftradeco.ir

Support 24 hours

44001200(021)

طراحی تاسیسات مکانیکی بیمارستان و مراکز بهداشتی درمانی

طراحی موتورخانه بیمارستان شامل: تاسیسات مکانیک تهویه سرمایش گرمایش توسط مهندسین نظام مهندسی و دارای پروانه .طراحی تاسیسات بیمارستان مراکز درمانی کلینیک درمانگاه در اسرع...
طراحی تاسیسات مکانیکی استخر و جکوزی یک تخصص خاص است. طراحی نقشه اتوکد تاسیات استخر نیاز به توانایی بالای محاسبات مهندس طراح دارد و هر...
طراحی موتورخانه یکی از حساس ترین قسمت های تاسیسات مکانیک ساختمان و ابنیه است. طراحی نقشه تاسیسات موتورخونه (سرمایش و گرمایش و آبرسانی) در اسرع...
طراحی سرمایش منزل و یا ساختمان امروزه جزء مهمترین قسمت طراحی ساختمان لحاظ می شود. مهندسین با سابقه گروه هانیکا تجربه طراحی انواع سیستم سرمایش...
ما با سابقه درخشان و چندین ساله خود در زمینه طراحی سیستم گرمایش تمام تجهیزات و امکانات لازم را در اختیار داریم، تا در مدت...
طراحی سیستم اطفاء حریق نیازمند دانش به روز و تطبیق دانش های گذشته با آخرین مقررات و شرایط و ضوابط است. کارشناسان ما آماده ارائه...
سعی کردیم تا با گردآوری بهترین متخصصان و کارشناسان و تیم اجرایی بهترین خدمات در حوزه طراحی دوربین مدار بسته و سیستم های نظارتی و...
تغییر کاربری نقشه ساختمان بر اساس نیاز کارفرما در هر مرحله از وضعیت پروژه، به همراه بازدید و مشاوره رایگان از پروژه و امکان عقد...
طراحی و ترسیم فوری انواع نقشه فاز 1 ساختمان و ابنیه صنعتی، مسکونی، تجاری، تولیدی جهت اخذ مجوز پروانه ساخت شهرداری
طراحی نقشه فاز 2 ساختمان، یا کلا انواع ابنیه (مسکونی، تجاری، اداری، فرهنگی، مذهبی و...) نیاز به جزئیات اجرایی و دقت فراوان دارد. لذا تجربه...
آیا تاکنون تجربه ارائه پروژه با اتوکد را داشته اید؟ چقدر با این نرم افزار کاربردی آشنایی دارید؟ اتوکد را می توان از جمله نرم...
مجموعه مهندسی و بازرگانی هانیکا، با به روز نگه داشتن اطلاعات مهندسان خبره خود سعی نموده تا با رعایت کلیه ضوابط و مقررات نظام مهندسی...
طراحی سیستم برق یو پی اس و برق اضطراری امروزه نیاز اساسی برای کلیه ساختمان های مسکونی و تجاری و اداری و اقامتی و ......
طراحی تابلو برق اعم از صنعتی، خانگی، تابلو برق مرکزی، تابلو برق سوئییچر دیزل ژنراتور نیازمند توانایی و دانش فنی به روز همراه با تجربه...

طراحی نقشه

طراحی نقشه ساختمان به معنای به نمایش درآوردن بخش های مختلف یک ساختمان بر روی کاغذ یا نرم افزار می باشد. که بایستی با توجه به قوانین، مقررات، استاندارد ها و اصول مهندسی و در نهایت با مد نظر قراردادن  هزینه ها و شرایط ساخت پروژه صورت گیرد. تا بتوان به درستی برای تمام بخش های ساختمان برنامه ریزی کرد و بهترین و بالاترین بهره بری را از ابنیه داشت.

طراحی نقشه ساختمان
طراحی نقشه ساختمان

طراحی نقشه ساختمان

اگر این نقشه ها را از نزدیک دیده باشید متوجه خواهید شد که دارای علائم و اعداد خاصی هستند، که از این نشانه ها به عنوان راهی برای درک و فهم بیشتر نقشه های ساختمانی استفاده می گردد. توجه داشته باشید مجموعه علائمی که برای طراحی نقشه مورد استفاده قرار می گیرند بایستی از علائم شناخته شده باشند تا بتوان به درستی آن ها را مورد بررسی قرار داد. این علایم معمولا توسط جدول راهنمای علائم، معرفی می شوند. تا کاربران استفاده کننده از نقشه طراحی شده ساختمان با مشکل مواجه نشوند و یا حتی به اشتباه نیافتند. لذا به این جدول علائم کلید رابط و یا زبان مشترک مهندس طراح نقشه ساختمان با پیمانکاران و بهره برداران از نقشه ها می گویند.

طراحی نقشه ساختمان و ابنیه
طراحی نقشه ابنیه

در حال حاضر انواع مختلفی از نقشه های ساختمانی وجود دارد که هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند. اگر بخواهیم اشاره ای مختصر و کوتاه به تقسیم بندی این نقشه ها داشته باشیم می توان نقشه های سازه، نقشه های معماری، نقشه های شهرسازی، نقشه های سویل و… را نام برد. برای هرکدام مجموعه های طراحی منحصر به فردی وجود دارد.

پرسش هایی مطرح می گردد که سعی کردیم در این مقاله به آن بپردازیم و سویه های جدیدی از طراحی نقشه ابنیه و منزل را روشن کنیم. برای مثل:

طراحی نقشه ابنیه چه کاربردی دارد؟

چه افرادی می توانند چنین طراحی هایی را انجام دهند؟

طراحی نقشه توسط مهندس نظام مهندسی چه اهمیتی دارد؟

مفهوم طراحی نقشه ساختمانی چیست؟

همان گونه که در بخش ابتدایی نوشتار بیان نمودیم نقشه های ساختمانی برای نشان دادن بخش های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند که طراحی آن ها با استفاده از ابزار خاصی و بر روی کاغذهای مخصوص انجام می پذیرد.

مراحل طراحی نقشه ابنیه

مراحل طراحی ابنیه، یک روش استاندارد بین المللی دارد. هر کدام از این مراحل پیش نیاز مرحله بعدی طراحی است. این مراحل به صورت مستقیم بر مراحل بعدی تاثیر دارند.

مراحل طراحی نقشه ساختمان، ویلا، آپارتمان، ابنیه

نقشه افرادی که در راستای طراحی نقشه فعالیت دارند از علائم و نشانه های ویژه ای برای درک بهتر این نقشه ها استفاده می کنند تا شما بتوانید به درستی بخش های مختلف ساختمان را تشخیص دهید. این نقشه ها دارای بخش های مختلفی هستند که این بخش ها با نام های طرح اولیه یا فاز صفر ، نقشه های اجرایی و فاز 2 و نقشه های ازبیت و یا اصطلاحاٌ چونساخت شناخته می شوند.

طراحی مطالعات فاز 0 صفر

اولین مرحله از طرحی نقشه ابنیه، طرح مطالعات فاز صفر و یا اصطلاحاً نقشه فاز 0 است. در این طرح، جانمایی اولیه ساختمان، جهت وزش باد ، جهت تابش نور، شرایط اقلیمی، کانسپت یا مفهوم معماری ساختمان، هارمونی ساختمان یا محیط پیرامون و یا سایت و … مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد.

طرح اولیه در طراحی نقشه اشاره به موقعیت زمین دارد تا به این طریق بتوان مقاومت آن را مورد بررسی قرار داد. طی این طراحی ها جنس زمین، نیروهای انسانی ماهر در منطقه، مطالح موجود در منطقه و … مورد مطالعه قرار می گیرند.

در خصوص این موارد در مقالات بعدی مفصل بحث خواهد شد.

 نقشه فاز 1 ساختمان و سابقه آن در گذشته

طراحی نقشه فاز 1 ساختمان قبلاً جزء الزامات ساختمان سازی در شهر ها نبود. این طرح معمولا برای ارائه به شهرداری و نظام مهندسی تهیه و تنظیم می شود. اگر به صورت خلاصه بخواهیم در خصوص طراحی نقشه فاز 1 صحبت کنیم. باید بگوییم که این نقشه کلیت طرح معماری و سازه و برق و تاسیسات است. و البته که برای اجرای این طرح مشخصات کامل درج نشده است.

در ادامه برای شرح خدمت طراحی نقشه فاز 1 توسط گروه مهندسی و بازرگانی هانیکا، به تفصیل در مقاله دیگری توضیحات ارائه خواهد شد.

اهمیت طراحی نقشه فاز 2 ساختمان

طراحی نقشه فاز 2 ساختمان تقریبا، آخرین مرحله از طراحی نقشه ابنیه و منزل و ساختمان قبل از اجرا پروژه است. در این نقشه نقشه ها تمامی جزئیات اجرایی، مواد و مصالح مصرفی، حتی نحوه اجرای کلیه بخش های معماری، سازه، برق و مکانیک ارائه میگردد. معمولا این نقشه ها معیار و مبنای قرارداد ساخت پیمانکار و پیش خرید توسط  خریداران است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ارائه طراحی نقشه فاز 2 ساختمان می توانید به نوشته تخصصی ما در این خصوص مراجعه بفرمایید.

طراحی نقشه ازبیت و یا چونساخت ساختمان

طراحی نقشه ازبیت ساختمان معمولا یا در حین اجرای ساختمان و یا بعد از اتمام مرحله اجرایی انجام می پذیرد. بعضا دیده می شود که نقاطی از نقشه های فاز 2 اجرایی نبوده و یا با برخی نقشه های دیگر تداخل دارد. لذا نمونه اجرا شده با نقشه فاز 2 تفاوت دارد.

لذا طراحی نقشه ازبیت ساختمان آنجایی اهمیت پیدا میکند که برای تعمیر و نگهداری و یا تغییرات آتی در پروژه می بایست به نقشه های ساختمان رجوع کرد. این موضوع توسط تیم طراحی هانیکا صورت خوهد گرفت. و به صورت تخصصی در مقالات آتی به آن پرداخته خواهد شد.

طراحی تاسیسات گام آخر در طراحی نقشه های ازبیت ساختمانی به شمار می روند که با توجه به نقشه های اجرایی تولید می گردند. این نقشه ها به بررسی تاسیسات مختلف ساختمان همچون نقشه الکتریک و برق و روشنایی، تاسیسات حرارتی و کانال های فاضلاب و… می پردازند که هرکدام از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند.

کاربردهاو تاثیر طراحی نقشه منزل و ساختمان در کیفیت زندگی

طراحی نقشه محدود به بخش خاصی نخواهد شد و نکته ای که لازم است بدانید این است که چنین طراحی هایی می توانند نقشه های ساختمان های مختلفی همچون اداری، تجاری، مسکونی نقشه های سوله ها را نیز در برگیرند. علاوه بر این مکان های فرهنگی نیز برای ساخت نیاز به نقشه دارند و این کار رو بایستی به افرادی سپرد که در این زمینه از دانش و مهارت بسیار بالایی برخوردار هستند.

همان گونه که در بخش ابتدایی این نوشتار بیان نمودیم طراحی نقشه بخش های مختلفی را در بر می گیرد که به طور مختصر این بخش ها شامل پلان، نما، نقشه های محاسباتی، دیتیل، نقشه اسکلت، پلان مبلمان، نقشه شهرساز، نقشه رفت و آمد، نقشه های تاسیساتی، سیستم های دفع آب و… می شوند که طراحی هرکدام از این بخش ها نیاز به تخصص و مهارت بسیار بالایی دارد.

توصیه داریم برای طراحی نقشه به سراغ افراد و یا شرکت هایی بروید که سوابق زیادی در این زمینه دارند چرا که طراحی دست و اصولی این نقشه ها برای ساخت ساختمان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

ضرورت طراحی نقشه اتوکد ساختمان و ابنیه چیست؟

افرادی که سال ها در راستای طراحی نقشه فعالیت دارند می دانند که در گذشته برای طراحی نقشه های ساختمانی از ترسیم های دستی استفاده می شد و طراحان با استفاده از ابزارهای دستی طرح ها و ایده های خود را بر روی کاغذها به تصویر می کشیدند. امروز برخلاف گذشته نرم افزارهای مختلفی برای تحقق این امر روی کار آمده اند که این نرم افزارها با قابلیت های بی نظیر خود قادرند تا به شما در این طراحی ها کمک های شایانی نمایند. اتوکد از جمله نرم افزارهایی است که نام آن شناخته شده بوده و بیشتر کاربرانی که از کامپیوترها برای طراحی نقشه استفاده می کنند آن را شنیده اند.

طراحی و ترسیم نقشه اتوکد ساختمان

طراحیو ترسیم نقشه اتوکد به دلیل ساختار و ویژگی های بی نظیر و منحصر به فرد به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و این نشان از محبوبیت این نرم افزار دارد. توجه داشته باشید، اتوکد برای قابلیت ها و توانایی های پردازشی کامپیوترها استفاده می کند تا تمام بهینه سازی ها، ترسیم ها، ویرایش ها و تحلیل های الزامی در طراحی نقشه را به بهترین شکل انجام دهد.

ترسیم نقشه اتوکد ساختمان
ترسیم نقشه اتوکد ساختمان

شما با استفاده از این نرم افزار قادر خواهید بود تا طراحی های دوبعدی و سه بعدی را در حوزه های مختلفی همچون عمران، مکانیک، معماری و… را تجربه کنید. این موضوع نشان می دهد که طراحی نقشه با استفاده از اتوکد تنها محدود به نقشه های معماری و ساختمانی نخواهد شد و با استفاده از آن می تواند در راستای طراحی نقشه های صنعتی نیز فعالیت داشت.

قابلیت های بی نظیر نرم افزار اتوکد در ترسیم نقشه ساختمان و ابنیه

طراحی نقشه اتوکد و استفاده از این نرم افزار امکانات بی نظیری را برای شما فراهم می سازد. از مهم ترین قابلیت های اتوکد برای تهیه نقشه های ساختمانی می توان موارد زیر را تشریح نمود.

• امکان طراحی های دو بعدی و سه بعدی

• ویرایش سریع و دقیق نقشه ها

• برخورداری از دقت بالا و عملکرد بهینه

• گستردگی و انعطاف پذیری بالا

• امکان رندر گرفتن کاملا وقعی و باکیفیت

• امکان انجام مدل سازی های مبتنی بر احسام مش، سطح و توپر

• پیمایش سه بعدی

• امکان اسکن های سه بعدی

• استخراج نمودن داده ها

• اندازه گیری های هوشمند

• برخورداری از محیط های تعاملی

مواردی که نام برده شد تنها تعداد محدودی از قابلیت های نرم افزار اتوکد برای طراحی نقشه به شمار می روند.

طراحی نقشه مهندسی ساختمان و منزل و اهمیت آن

افرادی که در زمینه طراحی نقشه مهندسی ساختمان و ابنیه فعالیت دارند لازم است با تمام آمیزه های مربوط به هنر و مهندسی آشنایی کامل داشته باشند تا به این طریق بتوانند فضا و ابعاد مناسب را مورد بررسی قرار داده و ارائه نمایند.

برای طراحی نقشه منزل و ساختمان به صورت مهندسی بایستی تمام نکات مهم در این حوزه رعایت شوند و نکته ای که لازم است بدانید این است که چنین فعالیت هایی مهندسی بوده و نیاز است تا توسط افراد متخصص و کاردان انجام شوند. این شرایط به شما کمک می کند تا بتوانید به هدف نهایی خود که همان طراحی نقشه حرفه ای می باشد دست یافته و بهترین ها را تجربه کنید.

در بخش های قبل اشاره ای کوتاه به بخش های مختلف نقشه های ساختمانی داشتیم اما باید بدانید که پلان ها نقش بسیار مهمی را در این نقشه ها ایفا می کنند. اگر با ساختار پلان ها آشنایی داشته باشید می دانید که این پلان ها از بالا به بررسی نقشه های ساختمانی می پردازد. در این نقشه ها می توان برشی را مشاهده نمود که این برش اشاره به طبقه های ساختمان دارد تا به این طریق بتوان به وضعیت و شرایط طبقات بالایی نیز دست یافت.

طراحی نقشه اجرایی تا اجرا پروژه عمرانی چقدر طول می کشد؟

فاصله زمانی بین 1 تا 2 ماه نقطه شروع خوبی برای طراحی نقشه فاز 2 ساختمانی است که باز هم به پیچیدگی و مقیاس پروژه بستگی دارد. البته باید مدت زمانی را که معمار (و مشاوران) برای تهیه اطلاعات طراحی صرف می کنند را نیز درنظر بگیرید. در برخی از دفاتر قبل از انجام هرگونه طراحی، مرحله طراحی مفهومی اجرا می شود که دلیل انجام این کار می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مرحله اولیه طراحی را برای آزمایش ایده ها
  • تمرکز بر روی پلان یعنی روابط بین تمامی فضاها (داخلی و بیرونی)
  • انجام تحقیقات اولیه در مورد پوشش های برنامه ریزی، مقررات ساختمان و نگرانی های طراحی شهری
  • یک برنامه هزینه فاز یک را برای اطلاع مشتری و تیم طراحی در مورد هزینه برآورد شده احتمالی پروژه انجام دهید.

برخی از دفاتر نیز برای مراحل اولیه طراحی اسامی متفاوتی دارند، هیچ راه درست یا غلطی برای انجام این کار وجود ندارد، زیرا در اوایل طراحی نیاز به زمان، تلاش و کمی فضا خواهد بود. به یاد داشته باشید که ممکن است همه چیز تغییر کند و برخی ترجیح می دهند یک مرحله تحت عنوان طراحی نقشه فاز2 ساختمان اضافه کنند تا بتوانند قبل از تصمیم گیری نهایی در مورد طراحی، امکانات لازم برای تغییرات را داشته باشند.

ترسیم و طراحی نقشه فوری در تهران و دیگر شهرها

این روزها طراحی نقشه ارزان و فوری که کیفیت بسیار بالایی نیز داشته باشد که برای افرادی که قصد ساخت ساختمان ها و سازه های مختلف را دارند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین جهت است که عموم مردم سعی دارند تا این قبیل فعالیت ها را به افراد و یا شرکت هایی بسپارند که ضمن برخورداری از مهارت بالا برای طراحی نقشه فوری و باکیفیت چنین خدماتی را با قیمتی متعارف ارائه نمایند.

نیازمندی های مردم برای طراحی نقشه در تهران و دیگر استان های کشور موجب شده است تا شرکت های طراحی بسیار زیادی را شاهد باشیم که در این زمینه فعالیت دارند. انتخاب شرکتی که از نیروهای متخصص برخوردار باشد و سوابق درخشانی نیز در این زمینه داشته باشد موضوعی است که نباید نادیده گرفته شود. با این وجود اگر شما نیز خواستار طراحی نقشه در کرج، تهران و دیگر استان ها می باشید لازم است حتما در این زمینه بررسی های دقیقی را انجام دهید.

سوابق درخشان مهندسین ما در حوزه طراحی نقشه ساختمان

مجموعه هانیکا با سال ها سابقه درخشان خود در حوزه خدمات فنی مهندسی علی الخصوص طراحی نقشه از معتبرترین و بهترین شرکت های کشور به شمار می رود که از گذشته تاکنون تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا نقشه های متقاضیان را با در نظر گرفتن تمام اصول و استانداردهای موجود طراحی نماید تا بتوانید بدون ایجاد اشتباه و خطایی گام های موثری را در پیشبرد اهداف و پروژه های خود بردارید.

پیمایش به بالا